Populære katter

Når en tenker på hva som blir berømt her i verden og hvor uviktig det virker, så er det kanskje ikke så rart å se at også visse katter har fått en stor berømmelse opp gjennom årene. Visse har fått det gjennom film og tv, mens andre gjennom litteraturen. Til og med katter som ikke er ekte en gang har blitt veldig populære, som merkevarer, blant annet Hello Kitty, som er utrolig populær for unge jenter. Dyr generelt er jo godt likt blant alle, ikke minst barn, så det er ikke så overraskende at det mest populære husdyret i verden, katten, også har berømte varianter.

Om man vil dra det enda lenger, som man jo egentlig burde, så er også andre raser innen kattearten utrolig godt likte. Løver, tigre og pantere er jo hyppig brukt i film, ikke minst Løvenes Konge, med løven Simba og Jungelboken med Shere Kah og Baghera som er henholdsvis tiger og panter. Disse er utrolig populære, og det lages jo filmer hele tiden med disse type dyr, spesielt løver og tigre. De har jo nesten blitt en del av våre hjem, så mye de er i barnas liv, ikke bare i filmer, men også som kjøpte ting. Altså leketøy og lignende. Når det gjelder vanlige katter så er det kanskje katten som er på Vito Corleones fang i Gudfaren et veldig godt eksempel på hvordan katter kan brukes i film og hvor godt det rett og slett fungerer. Det er jo rett og slett en morsom opplevelse for barna å ha slike figurer på tv, så det er en av grunnene til at de er så viktige i vår kultur.

Vi nevnte tidligere også katter i litteratur, forresten så er det jo lett å glemme at Gudfaren var en bok, slik at katten derfra kom fra en bok. Men mer spesifikt så tenker vi faktisk på Alice i Eventyrland, skrevet av Lewis Carroll. De fleste av dere kjenner nok til både boken og forfatteren, og den ble jo nylig filmatisert, for bare noen få år siden. Det er ikke ofte katter har en viktig rolle som sådan i slike typer av historier, men her finner man Cheshirekatten, som er en av de mest kjente kattene i vårt popkulturelle samfunn. Det som kanskje mange ikke vet om akkurat dette er at denne katten var ikke en kreasjon av Carroll. Nei, den eksisterte i England, som i et ordtak. “Grin like a Cheshire Cat”, som på en måte betyr å glise som en person fra Cheshire. Ut i fra det så kom altså også katten. Så selv om Carroll gjorde den mer populær enn hva den var, så fantes den før. Etter bøkene så har den jo også blitt brukt i mange andre sammenhenger i populærkultur og i mediene. En av de mest karakteristiske trekkene som er for denne katten er at noen ganger så forsvinner kroppen og bare hodet blir igjen, sittende i løse lufta med sitt store glis.

Så det er mye populære katter, som det er av andre dyr i vår kultur. Det avhenger jo egentlig bare på hvor mye oppmerksomhet de får av de som lager underholdning for oss, spesielt for barn. Da blir de nesten populære uansett. Det du uansett helt klart gjør er at du husker disse tingene, og det i seg selv er ganske bra gjort.