Katt og hund

En av de kanskje aller største mytene som vi har er at hunder og katter hater hverandre. Og at om de er i nærheten av hverandre så angriper hunden katten. Men er det virkelig slik, og om det er, er det noe som er uvanlig i dyreriket som sådan, eller er det egentlig en ganske vanlig oppførsel mellom to ulike arter. Det er kanskje vanskelig å bevise, men det viser seg faktisk at katter og hunder i all hovedsak klarer å leve sammen uten å være i halsen på hverandre. Hva som er kanskje enda mer overraskende er at katter er mer fiendtlige mot hunder enn omvendt.

Det betyr at katter er mer truende og voldelige mot hunder. Det er litt merkelig, med tanke på størrelsesforskjellen, men antakeligvis så er det også akkurat det som gjør utslag. Siden forskjellen på størrelse er så stor så er det mer sannsynlig at katter bruker denne typen oppførsel som en forsvarsmekanisme. Hunder virker ikke å bry seg like mye. Uansett så er det faktisk bare 1 prosent av hunder i en studie som skadet kattene, mens tallet var på 10 prosent for katter som skader hunder. Mange hjem pleier nå også å gi antidepressiva til sine dyr, som kan også hjelpe med stemningen man har mellom dyrene.

Det er et ganske viktig emne akkurat dette, siden disse to er de klart mest populære husdyrene over hele verden, ikke bare her i Norge. Så det å finne harmoni mellom disse er viktig, fordi om de ikke klarer det så må en av de ut, og det kan være ganske vanskelig, spesielt om man har barn som er glade i dyrene. Det er jo mulig, det er til og med en familie som har klart å få katten til å lufte hunden! Det virker ikke som noe som er mulig for alle raser, og det er mer anekdotisk, men som helhet så har ikke katter og hunder så store problemer som man skulle tro. Spesielt om man ser på filmer og tegneserier, bare se på Tom og Jerry, hvordan den store bulldogen herjer med Tom!