Gi katten din skikkelig mat

Mange katteeiere kjøper billig kattemat i dagligvarebutikken, og det er mange katter som liker denne maten godt. Dessverre er det ikke alltid den billige kattematen er spesielt sunn. Den kan inneholde mye salt og være skadelig for kattens urinveier. Det er dessuten ikke sikkert du sparer penger på å kjøpe den billige maten. Billig kattemat inneholder fyllstoffer, og de gir lite næring til katten. Resultatet er at katten spiser mer.

Fordelene med bedre mat

Kattemat som du får kjøpt i dyrebutikker eller hos dyrleger koster mye mer enn maten du finner i butikkene. Dermed er det lett å tenke at du sparer penger på å kjøpe billig kattemat. Men regnestykket er ikke alltid så enkelt som det virker. Kvalitetsmaten er langt mer næringsrik og dermed mer mettende. Det fører til at katten spiser mindre. Så selv om kvalitetsmaten koster mer per kilo, kan totalprisen per måned bli det samme, ettersom du ikke trenger å kjøpe så mye.

Bare tørt eller tørt og vått

Noen katter spiser nesten bare tørrfôr, men mange katter liker å få litt våtfôr i tillegg til tørrmaten sin. Prøv deg fram for å finne ut hvilket våtfôr katten liker, for katter kan ha veldig ulik smak. Du har helt sikkert hørt en kattehistorie om en skikkelig kresen katt som bare spiser én bestemt type mat og ingenting annet. Da gjelder det å finne akkurat den kattematen som din lille pelsklump elsker. Kattegodt er også fint å ha liggende, som belønning eller bare som kos. Du kan kjøpe en ball med hull for å fylle kattegodtet i, slik at katten må jobbe for å få tak i godbitene. En katt som får sunn og næringsrik mat holder seg friskere og får blankere pels. Kattens helse er den viktigste årsaken til at du bør gi den den aller beste maten som finnes.