Fakta om katter

Her skal vi komme med litt generell fakta om katter. Vi ønsker å gjøre det fordi det er mye som folk antar, men som de kanskje ikke vet så mye om, så da er det greit å få det på rene. Spesielt om man leser på en side som oss her på summerfields.no, som liksom har som mål å informere så mye som mulig. Noe av dette kan du kanskje allerede, og det er jo greit, men for de tingene du ikke kan, så er dette godt å vite, spesielt om du har en katt, eller tenker på å få en. Det eneste vi ikke kan si sikkert er hvorvidt katter virkelig har ni liv, men vi tviler litt på. Det er dog klart at katter overlever ting som mange andre dyr ikke kan, som for eksempel fall fra 32 etasjer opp, som er rundt 320 meter. Det er nok ikke mange av oss som ville gjort det. Selv om ikke alle katter overlever alt mulig, dessverre!

Vi har jo nevnt at katter er det aller mest populære husdyret i Norge, men det er faktisk det over hele verden også, i USA så er det hele 14 millioner flere katter enn hva det er hunder. Kanskje ikke så overraskende så foretrekker kvinner katter, mens menn liker hunder mer. I USA så har til og med en katt vært borgermester for et tettsted i Alaska! For hele 15 år. Det er kanskje vanskelig å innbille seg hva den kan ha klart å utgjøre i løpet av de årene, men det er jo bare imponerende i seg selv det. Om du noensinne har hatt en katt, eller sett en katt, så vil du kanskje ikke bli så veldig overrasket over at en katt sover 70 prosent av sitt liv. De er late, det er ingen tvil om det. Det ser man også hos andre raser i kattearten, som løvene. Du finner veldig mange videoer og bilder der de bare sover, og ikke gjøre noe annet. Så det er vel noe som ligger i “blodet” kan man si.

Det er ikke alltid slik at katter har vært elsket og populære; i Danmark så ble de slaktet i store tall, for deres pels! Det er kanskje noe som vi i dag ikke kan helt forstå, men som var helt vanlig på den tiden, spesielt på middelalderen hvor det ikke fantes kjæledyr som vi har i dag. Visste du at den katten som har hoppet høyest nådde helt opp til 1 meter og 83 centimeter? Bare forsøk å tenk på hvor høyt det er. Det er ikke mange mennesker som klarer det, bare så vi har det på det rene. Det er mange ting om katter som er ukjente for mange, som at de har 20 muskler i ørene. Det virker litt i overkant, spesielt med tanke på hvor små ører de har, men sånn er det. Til slutt, den rikeste katten er rikere enn deg og meg, med en formue på 13 millioner dollar! Så det er kanskje ikke så ille å være en katt med alle disse fordelene!